Jelenski vatrogasci uspješno ugasili požar u centru Dražica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac Jelenje u prijepodnevnim satima održalo je pokaznu vatrogasnu vježbu povodom mjeseca zaštite od požara. Desetak vatrogasaca gasilo je objekt u centru Dražica, a simulacija stvarne situacije prošla je u odličnom ozračju, na radost mještana i djece Osnovne škole Jelenje-Dražice.

– Sudjelovalo je četiri vatrogasna vozila, a smisao vježbe bio je provjeriti sposobnost i mogućnost naše vatrogasne postrojbe na čelu sa zapovjednikom Marinom Reljcem. Bliži se požarna sezona, a okupili smo desetak operativnih vatrogasaca, koji su izvršili vježbu gašenja – kazao je Dino Piljić, vatrogasac koji je aktivno sudjelovao u gašenju simuliranog požara na Trgu Mlikarice u Dražicama.

Jelenski vatrogasci uspješno ugasili požar u centru Dražica

Dino Piljić, aktivni sudionik pokazne vježbe

Učenici Osnovne škole Jelenje-Dražice mogli su iz prve ruke vidjeti sve čari, opasnosti vatrogasnog poziva i razgledati vozila, respektabilnog DVD-a na području Republike Hrvatske.

– U ovih četiri godine mi smo imali zaista dosta problema s općinskom vlašću, od financiranja pa nadalje, međutim, uvijek smo tražili modalitet i naši građani niti u jednom trenutku nisu se osjećali nesigurno, zato što smo imali dovoljno financijski sredstava da prevaziđemo te nestašluke bivšeg načelnika Ervina Radetića, iako je to zakonska norma koja se mora ispunjavati, on to nije činio. Nadamo se da dolaze neka bolja vremena, u kojima će načelnik, odnosno buduća vlast, okupljati ljude, kao što smo mi to danas činili. Izuzetno mi je drago da su nas posjetili učenici OŠ Jelenje-Dražice s kojima godinama imamo odličnu suradnju. Djeca su nam na prvom mjestu jer smatramo da su oni budućnost, a sigurno će netko od njih, iz generacije biti budući vatrogasac – zaključio je Mark Kovačić, predsjednik DVD Jelenje.

Jelenski vatrogasci uspješno ugasili požar u centru Dražica

Fotografija za trajno sjećanje i uspomenu: DVD Jelenje i učenici OŠ Jelenje Dražice

Jelenski vatrogasci uspješno ugasili požar u centru Dražica

Župan PGŽ Zlatko Komadina, prilikom posjeta Općini Jelenje, razgledao je vatrogasna vozila.

Kompletnu fotogaleriju pogledajte u nastavku.

Skip to content