Video: Robert Marčelja – Đir po Jelenju

PGS-ov kanidat za načelnika Općine Jelenje iskoristio je sunčani utorak da prošeće prirodom Općine Jelenje i podijeli s nama svoje planove.

Tko je Robert Marčelja?
Rođen sam 1977 godine. Živim u Dražicama na Kovačiji. Nakon završene OŠ Jelenje Dražice završio sam Elektro industrijsku – obrtničku školu, a nakon toga Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, smjer Poslovno komuniciranje. Otac dvoje djece. Moji najbliži prijatelji pridjenuli su mi naziv Kovačev.

Nosite naziv Kovačev, za one koji ne znaju zašto Kovačev?
Moj pranonić je nakon školovanja u Beču stigao u Dražice i otvorio Kovačiju. Moj nonić je nastavio s tim zanatom, a ista ta Kovačija i dan danas postoji i koristi se kao muzej odnosno podsjetnik na tradiciju starih zanata na Grobnišćini. Od tuda vučem naziv Kovačev.

Kad smo već spomenuli kovačiju, smatrate li da je dovoljno istaknuta a potom i iskorištena njena važnost za naš kraj?
Što se tiče same kovačije kao što sam već napomenuo ona se koristi u turističke svrhe. Mislimo da mjesta za napredak svakako ima jer kovač uz naše mlikarice predstavlja tradiciju na koju smo ponosni i koju ne treba zaboraviti. Kip kovača već postoji, samo ga bivša vlast nije htjela postaviti. Valjda su se sramili svoje prošlosti.

Da su vas kao dijete pitali što ćete biti kad odrastete, biste li rekli političar?
Kao svaki mladi čovjek bavio sam se sportom i jedna od želja mi je bila postati nogometaš. I dan danas rekreativno igram nogomet u veteranima Rječine. Politike tada nigdje nije bilo na vidiku. Pratim i dalje nogomet kao i ostale aktualnosti iz svijeta sporta. Također pratim i sve vijesti vezane uz sport u Općini Jelenje.

Kako ste se onda našli u politici?
Nezadovoljstvo načinom na koji se vodila Općina Jelenje u proteklom razdoblju, kojeg su obilježili brojni sukobi i teroriziranje mještana od strane bivšeg načelnika, motiviralo me da se uhvatim u koštac s nastalim problemima i pristupim njihovom rješavanju na nov i transparentan način. Zato sam se uz podršku PGS-a kandidirao za načelnika Općine Jelenje. Pokušat ću iskoristiti geostrateški položaj Jelenja, ubrzati razvoj i vratiti našoj općini prosperitet i dobar glas. Meni je jasno da ciljeve koje sam si postavio nisu lagani za ispunjavanje ali uz pomoć sumještana ne sumnjam u pozitivan ishod.

Video: Robert Marčelja - Đir po Jelenju

Mislite li da će Vam biti lako ako osvojite vlast i postanete načelnik?
Svjesni smo da nas čeka nimalo lagan zadatak vraćanja Općine Jelenje na pravi put, jer proračun Općin treba povećati.

Hoćete li odustati ukoliko bude prepreka, problema i napada od strane političkih rivala?
Kao što sam već nekoliko puta javno obznanio – jamčim da neću ostaviti našu općinu obezglavljenu kao što je to napravio bivši načelnik.

Što je u središtu Vaše predizborne kampanje?
Kompletan program dostupan je u brošuri pod nazivom “Nova snaga Jelenja” na internetu, a i svi mještani dobili su ga u svojim poštanskim sandučićima.Ovim putem istaknuo bih nekoliko važnijih projekata koje planiramo napraviti u četverogodišnjem mandatu. U našem središtu je povećati prihode Općine Jelenje kako bi mogli provesti projekte kao što su: obnova ambulante u Dražicama, sanacija cesta koje su trenutno u zapuštenom stanju, omogućit ćemo besplatne udžbenike i bežični internet u svim našim mjestima. Inicirat ćemo obnovu škole, a komunalnim radovima želimo poboljšati život našim mještanima.

Zašto mislite da je Vaš plan dovoljno dobar da osvojite povjerenje mještana?
Smatram da se rad, marljivost i transparentnost cijene, a naš program nastao je upravo u suradnji s mještanima i njihovim potrebama.  Ne želim stvarati podijele među ljudima, svima treba dati priliku a naročito mlađoj populaciji.

Hoćete li biti otvoreni za dijalog sa svim mještanima i udrugama?
Već sad smo otvorili dijalog s udrugama i mještanima. Naš rad je među svim političkim strankama najtransparentniji i najkonkretniji. Svakako ćemo sa suradnjom nastaviti i nakon izbora.

Za kraj jedna poruka glasačima?
Želim da znate kako ste svi Vi, stanovnici Jelenja, jednako važni u ostvarivanju napretka i prosperiteta naše zajednice, jer Općina to smo svi mi. Izađite 21. svibnja na izbori i zaokružite redni broj 2 za načelnika i redni broj 4 za Općinsko vijeće koje garantiraju stabilnost, prosperitet i dobar glas.

Video: Robert Marčelja - Đir po Jelenju

Skip to content