Pokrenut prekršajni postupak protiv Ervina Radetića

Dana 28. rujna 2015.g. Novi list ekskluzivno objavljuje kako je Policijska uprava PGŽ pokrenula optužni prijedlog zbog fizičkog napada na Fabijana Černeku, predsjednika Savjeta mladih Općine Jelenje. U tom incidentu načelnik Ervin Radetić u više navrata udario je sumještana otvorenim dlanom o potiljak.

Pokrenut prekršajni postupak protiv Ervina Radetića

Radetić je u svojoj izjavi kategorički odbacio Černekine tvrdnje, iako će se u daljnjem tijeku procesa jasno utvrditi da je do udaranja došlo. Zaključak je stoga moguće vrlo lako i brzo izlučiti, a taj je da je Radetić lagao. Tada sigurno, a tko zna koliko još puta ranije u svome relativno kratkom mandatu, i ono što je najvažnije – koliko će još puta lagati do kraja svoje četverogodišnje vladavine.

“Nije bilo ničega. Iza svega vam stoji novac i jal. Izgubili su beneficije”, govorio je tada načelnik Radetić apostrofiravši da se od početka njegova mandata na njega vrši hajka i da ga se sustavno pokušava ocrniti, umoriti i isprovocirati da dade ostavku na mjesto načelnika  Općine Jelenje.

Radi se jasno, o klasičnoj zamjeni teza. Upravo je naš aktualni načelnik ta osoba koja sustavno vuče Jelenje prema dolje, usporava razvoj općine svakojakim političkim i inim odlukama na na štetu same općine i njenih žitelja. Upravo načelnik na sjednicama općinskog Vijeća vrijeđa ljude, prema njima se odnosi agresivno, nema dijaloga  i normalnog javnog diskursa.

Načelnik Radetić u dvije godine mandata (2013. – 2015.) pokazao je nekoliko svojih lica, no na štetu po općinu i njene mještane, sva su negativna. Od prevrtljivca, lažljivca, provalnika na posjede civilnih udruga koji nisu izravno pod općinskom ingerencijom pa sve do još uvijek potencijalnog krvnika za mnoge  udruge, od planinara, vatrogasaca…

Takvim ljudima nije problem na glavnom općinskom trgu tući svoje sumještane, i to baš one koji svojim mišljenjem potiču raznovrsnost u mišljenjima i stavovima. Dok je u modernom svijetu različitost element koji ga pokreće, u Jelenju pod Radetićevom palicom vlada jednoumlje po sistemu: Ako nisi s nama – protiv nas si!

Skip to content