Prvašići u školskoj zgradi u Jelenju: Započela nova školska godina

Upisano je 55 učenika prvašića. Općina Jelenje uručila poklon bonove u vrijednosti od 400 kn.

U novoj školskoj godini u Osnovnu školu Jelenje – Dražice upisano je 55 učenika prvašića. Općina Jelenje je na početku školske godine uručila novčani poklon-bon u vrijednosti od 400 kuna za svakog prvašića, kako bi im se olakšali prvi dani školovanja. Nastavljena je tako tradicionalna akcija koju su financijski omogućili Općina Jelenje i Privredna banka Zagreb, kao višegodišnji partner jelenjskoj lokalnoj samoupravi. Radi se o ukupnom iznosu od 22 tisuće kuna koji je namijenjen za školarce. Za istaknuti je i to kako će ovo biti prva generacija koja će zakoračiti u novu školu u Dražicama.

Prvašići u školskoj zgradi u Jelenju: Započela nova školska godina

Prijem za prvašiće na školskom igralištu

Prvašići su tako 7. rujna sjeli u školske klupe. Prvog dana škole dočekale su ih stroge epidemiološke mjere. Stoga se prijem održao na školskom igralištu ali i ispred školske zgrade u Jelenju navodi jelenje.hr. Prvašiće i članove obitelji na početku njihovog osnovnoškolskog putovanja pozdravili su jelenjski načelnik Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić. Naši prvašići započeli su školovanje u staroj zgradi, a iduće godine u ožujku nastavit će svoje osmogodišnje obrazovanje u potpunoj novoj i modernoj školi i dvorani kakva do sada nije postojala na našem području.

Prvašići u školskoj zgradi u Jelenju: Započela nova školska godina

Ispred ulaza stare škole…

Svim učenicima želimo uspješan početak školske godine.

Prvašići u školskoj zgradi u Jelenju: Započela nova školska godina

Gradilište nove škole u Dražicama

Podsjetimo, Općina Jelenje će za program osnovnoškolskog obrazovanja ove godine izdvojiti više od 300 tisuća kuna. Što se tiče nove škole, Općina Jelenje će u izgradnju utrošiti više od 16 milijuna kuna, dok će ostatak u iznosu od 24 milijuna kuna financirati Primorsko-goranska županija, kao osnivač jelenjske škole. Cijeli projekt dogradnje i rekonstrukcije školske zgrade u Dražicama I izgradnje nove sportske dvorane ukupno je vrijedan 40 milijuna kuna.

Prvašići u školskoj zgradi u Jelenju: Započela nova školska godina

Izgrađena nova sportska dvorana. U tijeku unutarnje uređenje.

Realizacijom ovog projekta, učenici i nastavnici dobit će tri tisuće »kvadrata« više prostora, jedanaest učionica više, novi multifunkcionalni prostor, kao i novu školsku sportsku dvoranu. Škola danas broji 355 učenika, a završetkom dogradnje škole kapacitet će biti i do 450 učenika, kojima će ubuduće biti osiguran rad na jednoj lokaciji, u jednoj smjeni. Kapacitet postojeće zgrade u Dražicama proširuje se i obuhvaća 21 učionicu, u odnosu na trenutnih deset. Predviđena je i dogradnja jednodijelne školske sportske dvorane, koja će biti smještena na istočnom dijelu parcele, sa zasebnim ulazom. U cijenu projekta, uz građevinske radove uključeno je i opremanje dograđene škole, kao i nove sportske dvorane, ali i uređenje okoliša. Izvođač radova je Građevinsko poduzeće Krk, a projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Studio Rechner d.o.o. iz Rijeke.

Fotogalerija by Foto Kurti

Skip to content