U petak EPK 2020 stiže u Jelenje: Razgledavanje našeg zavičaja i odlične izložbe

Broj mjesta za predprogram u autobusu je ograničen – prijave slati na: info@visitjelenje.hr do petka 11.09. u 12:00 sati. vidimo se u petak, naravno, uz poštivanje svih mjera stožera.

Tim susjedstva Jelenje na čelu sa turističkim brendom Visit Jelenje i našom Općinom Jelenje najavljuje Festival susjedstva pod nazivom “Dan kad je pukla brana”. Predprogram pod nazivom “Jelenje u 5 stanica” ima za cilj upoznavanje s radom udruga i građanskih inicijativa susjedstva Jelenje i vođenje kroz Općinu Jelenje uz pomoć autobusa. Stručni vodič kroz nas zavičaj bit će Ada Maršanić. Broj mjesta u autobusu je ograničen – prijave slati na: info@visitjelenje.hr do petka 11.09. u 12:00 sati.

U petak EPK 2020 stiže u Jelenje: Razgledavanje našeg zavičaja i odlične izložbe

Službeni plakat: EPK 2020 u Jelenju

Rijeka je prvi hrvatski grad koji nosi titulu Europske prijestolnice kulture i sretni smo što će naše Jelenje biti dio programskog pravca 27 susjedstava, pravca koji spaja ljude i običaje, te načine života i na neposredan način povezuje europske građane.

– Način života u Jelenju svojim posjetiteljima prikazati ćemo kroz dvosatno vođeno  putovanje općinom, sa usputnim zaustavljanjem na stanicama gdje će putnici na trenutak ući u svijet naših udruga i osjetiti energiju čitaonica u kojima udruge djeluju. Potom na našem glavnom trgu slijedi otvaranje Festivala koje će uveličati  KUD Zvir i prikazati dio tradicije kroz pjesmu i ples, nakon čega poštovane uzvanike i goste vodimo u Dom kulture, otvaramo izložbe i izlaganja, te predstavljamo naše europske susjede iz Grčke, Global Water Partnership Mediterranean, kazala je za naš portal Jasminka Matrljan iz turističkog ureda Visit Jelenje.

[NOVI LIST] Sutra Bolje Vas Našli stiže u Naše Jelenje. ❤️ Rijeka 2020 🚀 Događaj: Dan kad je pukla brana / susjedstvo Jelenje

Objavljuje Naše JelenjeČetvrtak, 10. rujna 2020.

Kako napominju organizatori čitaonice Lukeži, Dražice i Podkilavac biti će otvorene između 16 i 18 sati, pa ako poželite učlaniti se u PD Obruč, zaigrati tombolu, posjetiti radionicu MargareteCroArt ili poslušati koju priču ribara ŠRD Rječina, pozvani ste.

Izložbe umjetnika Jasenke Bulj (HR) i Marc Rädera (DE) moći će se pogledati i slijedeća dva tjedna.

Svakako pozivamo sve naše mještane, jer biti će zanimljivo vidjeti djela koja su nastala iz prvog susreta umjetnika sa našim krajolikom, a sigurno će biti uzbudljivo vidjeti simulaciju pucanja brane koju će nam prezentirati tim sa Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Opširan program pročitajte u daljnjem tekstu i vidimo se u petak, naravno, uz poštivanje svih mjera stožera.

U petak EPK 2020 stiže u Jelenje: Razgledavanje našeg zavičaja i odlične izložbe

EPK 2020 U JELENJU

PREDPROGRAM

Dnevni boravak
“Jelenje u 5 stanica” – upoznavanje s radom udruga i građanskih inicijativa susjedstva Jelenje i vođenje kroz Općinu Jelenje – vodič: Ada Maršanić
vrijeme: od 16:00 sati do 18:00 sati

Polazna stanica centar Dražice,autobusna stanica
Polazak: 16:00 sati
Broj mjesta u autobusu je ograničen – prijave slati na: info@visitjelenje.hr do petka 11.09. u 12:00 sati.

1. stanica Dražice kod čitaone Dražice – domaćice jelenjske tombolašice;
Vrijeme: 16:05 do 16:25 sati
Program: Jelenjska umjetnica Margareta Krstić predstavlja udrugu Margareta CroArt
U sklopu Dnevnog boravka čitaonice Dražice održava se likovna radionica izrade nakita i glinenih pločica Dnevni boravak otvoren je za posjetitelje 16:00 do 18:00 sati.

2. stanica Lukeži kod čitaonice Lukeži – domaćin ŠRD Rječina
Vrijeme: 16:35 do 17:05 sati
Program:  u fokusu programa je Rječina, program se sastoji se od izložbe fotografije podvodnog svijeta Rječine u prostorima udruge ŠRD Rječina i izlaganja pobjedničkog rada OKiZA – Opatijska kultura i zeleni aktivizam 2019. godine, skulpture “Regata” autorice Sandre Ružić.
Dnevni boravak čitaone Lukeži otvoren za posjetitelje 16:00 do 18:00 sati

3. stanica Dubina, domaćin načelnik Robert Marčelja
Vrijeme: od 17:20 do 17:25 sati
Program: Dubina je lokalni toponim koji se do nedavno smatrao sivom zonom Jelenja zbog nereguliranog otpada koji je uspješno saniran. Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja predstavit će lokalitet i govoriti o  aktivnostima koje su se tamo odvijale, uključujuči eksploataciju šljunka i sanaciju lokaliteta, koji je ujedno i vodozaštini bazen.

4. stanica Podkilavac kod čitaone Podkilavac, domaćin PD Obruč
Vrijeme: od 17:30 do 17:55 sati
Program: u programu Planinarskog društva Obruč gostuje Emil Mandarić, slijepi planinar i umjetnik koji će govoriti o svom iskustvu planinarenja koje je unatoč osobnom hendikepu pretvorio u iznimno iskustvo te će tom prilikom izložiti kip Mlikarice i druge kipove.
Dnevni boravak čitaone Podkilavac otvoren za posjetitelje 16.00 do 18.00 sati

5. stanica Dražice – Trg mlikarice, 18.00
Vrijeme: 18:00 sati
Program: kraj obilaska Jelenjskih udruga kroz program “Jelenje u 5 stanica” i početak glavnog programa;

GLAVNI PROGRAM „DAN KAD JE PUKLA BRANA“

Vrijeme: Od 18:00 do 22:00 sata
Lokacija:  Trg mlikarice Dražice, Dom kulture Dražice – Dražičkih boraca 64, Dražice

18:00 sati – KUD Zvir – nastup

18:15 sati – Svečano otvorenje – Protokol i preuzimanje vremenske kapsule od susjedstva Praputnjak – program otvaraju predstavnici Općine Jelenje, predstavnici TZ Jelenje, predstavnici PGŽ-a, Grada Rijeke i Rijeka 2020

18:45 sati – “Dan kada je pukla brana”– razgovor i otvaranje izložbe

U razgovoru sudjeluju:

  • Jasminka Matrljan – Predstavljanje europskog susjedstva Global Water Partnership Mediterranean, Grčka
  • dr.sc Lado Kranjčević dipl. ing, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci Zavod za mehaniku fluida i računarsko inženjerstvo
  • Mark Rader (DE)
  • Jasenka Bulj (HR)

19:30 sati –  druženje se nastavlja uz domjenak s prigodnim programom i ugodnom glazbom uživo

Lokacija: Dom kulture  u Dražicama

Skip to content